Andraplatsen grämer fortfarande

IFK Göteborgs spelare har förstås inte glömt andraplatsen i allsvenskan i år. ”Revansch är ett bra ord”, säger Thomas Olsson inför 2010.


Alla som håller på Blåvitt vill säkerligen glömma säsongsavslutningen 2LAX... förlåt, 2009. En som inte kommit över hur förra allsvenska säsongen slutade är Thomas Olsson.

- Nja.. framförallt den sista matchen i allsvenskan mot AIK dyker upp i skallen fortfarande, säger Olsson i en intervju med Sportsday.se.

- Vi hade ett drömläge, men lyckades inte komma upp på max när det gällde som mest. Det var oerhört tungt och där får alla rannsaka sig själva.

Men som inte det missade guldet vore nog förlorade Blåvitt även cupfinalen på Råsunda sex dagar senare. Mot samma AIK. Olsson har förhoppningarna klara inför nästa år.

- Revansch är ju ett bra ord, vi ska visa att vi kan vara bäst när det gäller. Men nu är det ju en ren träningsperiod ett tag, så det kommer man tänka på mer längre fram.

IFK är i full gång med träningen igen efter lite ledighet. Andra klubbar tränar ofta en tid efter seriens slut, men Olsson vet vilken variant han föredrar.

- Helt klart vårt upplägg med lite ledigt direkt. Efter sista matchen är man helt slut mentalt, de sista veckorna de andra kör är ju bara för syns skull. Nu känner vi oss fräscha igen och det är roligt att träffas. Vi får ju ändå ytterligare drygt tre veckors ledighet över jul och nyår, säger han till västkustsiten.

Den 33-årige mittfältaren förlängde nyligen sitt kontrakt med ytterligare två år. Det var inget självklart beslut eftersom det dröjde innan parterna började prata med varandra.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!