Tauer besviken på DIF

Försvararen Janne Tauer, bloggare här på Nyheter24, har gjort klart med en ny klubb efter Djurgården som han anser kunde ha hjäpt honom mer. Han tar nu nya tag i den tyska tredjeligan.


Det skiljer en del mellan det svenska och tyska ligasystemet. Nu är allsvenska Djurgårdens tidigare ytterback Jan Tauer klar för Vfl Osnabrück som är en toppklubb i den tyska tredje­ligan.

Tauer ansågs helt enkelt inte passa i det ”nya Djurgården” och fick inte förlängt kontrakt. Det stod klart för ett par veckor sedan.

- Jag hade nog tänkt att det skulle bli så. Jag har varit dålig. Det har varit ett tufft år för mig och jag har inte mått så bra, säger han till Sportbladet i dag.

– Det har varit mycket problem. Här hemma i Tyskland och på olika håll. Jag hade en dålig period och då måste sportchef och ledning hjälpa till. Det är inte alltid lätt att vara ny i ett land...

Tysken menar alltså att han inte fått tillräckligt med hjälp i Djurgården. Däremot känns det bra nu. Det nya kontraktet sträcker sig till 2012.

- Allt stämde helt enkelt. Det är en riktigt stor klubb och jag hoppas kunna göra succé. De stora lagen i tredjeligan har lika mycket publik som de allsvenska topplagen.

Det blev jobbigt för Tauer att lämna DIF, speciellt närmaste vännen Sebastian Rajalakso. I fredags var han och tittade på träningen, det blev känslosamt och han börhade gråta.

- Det blev mest att jag kramade alla, och sen stack jag. Det blev för mycket på en dag.

Tauer är en kontroversiell person som hamnat i blåsväder vid mer än ett tillfälle i DIF. Men han är väldigt omtyckt av fansen.

– Jag har fått massor av brev och folk har tackat mig för tiden som varit. Det visar ändå mig själv att jag gjorde allt jag kunde för klubben, avslutar han.

Janne Tauers omtalade blogg hittar du här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.