Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tauer besviken på DIF

- 21/12/2009, 12:32 -

Försvararen Janne Tauer, bloggare här på Nyheter24, har gjort klart med en ny klubb efter Djurgården som han anser kunde ha hjäpt honom mer. Han tar nu nya tag i den tyska tredjeligan.

Det skiljer en del mellan det svenska och tyska ligasystemet. Nu är allsvenska Djurgårdens tidigare ytterback Jan Tauer klar för Vfl Osnabrück som är en toppklubb i den tyska tredje­ligan.

Tauer ansågs helt enkelt inte passa i det ”nya Djurgården” och fick inte förlängt kontrakt. Det stod klart för ett par veckor sedan.

- Jag hade nog tänkt att det skulle bli så. Jag har varit dålig. Det har varit ett tufft år för mig och jag har inte mått så bra, säger han till Sportbladet i dag.

– Det har varit mycket problem. Här hemma i Tyskland och på olika håll. Jag hade en dålig period och då måste sportchef och ledning hjälpa till. Det är inte alltid lätt att vara ny i ett land...

Tysken menar alltså att han inte fått tillräckligt med hjälp i Djurgården. Däremot känns det bra nu. Det nya kontraktet sträcker sig till 2012.

- Allt stämde helt enkelt. Det är en riktigt stor klubb och jag hoppas kunna göra succé. De stora lagen i tredjeligan har lika mycket publik som de allsvenska topplagen.

Det blev jobbigt för Tauer att lämna DIF, speciellt närmaste vännen Sebastian Rajalakso. I fredags var han och tittade på träningen, det blev känslosamt och han börhade gråta.

- Det blev mest att jag kramade alla, och sen stack jag. Det blev för mycket på en dag.

Tauer är en kontroversiell person som hamnat i blåsväder vid mer än ett tillfälle i DIF. Men han är väldigt omtyckt av fansen.

– Jag har fått massor av brev och folk har tackat mig för tiden som varit. Det visar ändå mig själv att jag gjorde allt jag kunde för klubben, avslutar han.

Janne Tauers omtalade blogg hittar du här.