1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Duo till HBK blev trio

Under gårdagen hette det att Halmstad diskuterar två spelare från La Liga-laget Espanyol, men i dag pratas det istället om tre spelare. Eller fyra.


Tre spelare från Espanyol är intressanta för Halmstads BK, det handlar om en i varje lagdel bortsett från på målvaktsposten. Spelarna är Juan José ”Junajo” Ciercoles Sagna, 21-årig mittfältare, Marc Pedraza Sarto, 22-årig anfallare, samt Victor Ruiz, 21-årig försvarare.

- Vi tittade på spelare som kunde vara intressanta i varje position och de här gjorde avtryck, säger nye HBK-tränaren Lasse Jacobsson till Hallandsposten.

Även om de tre spelarna gjort bäst intryck på HBK är ingenting klart. Barcelona-klubben, som HBK har ett samarbete med, ska vilja släppa spelarna på lån. Och spelarna ska vilja komma till Sverige.

- Det är ingenting som är bestämt. Detta är spelare som vi vid behov skulle kunna vara intresserade av. Vi har inte bestämt om vi vill ha noll, en, två eller tre spelare, säger Jacobsson till HP.

- Först ska vi se vad vi kan få för ”riktiga” värvningar häromkring eller i Norden innan vi bestämmer om vi behöver några lån. Och mycket beror också på vad som händer med Sebastian (Johansson, utlånad till Örgryte IS), om han kommer tillbaka. Och om vi skulle få skador eller liknande längre fram så har vi redan gjort en gallring, det känns tryggt.

Jacobsson har bara gott att säga om trion. Även tidigare inlånade mittfältaren Mahamat Azrack nämns som alternativ.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.