1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

DIF överklagar straffet efter kvalskandalen

Klubben anser sig ha gjort vad man kunnat för att anordna en säker tillställning – och ifrågasätter ansvaret för händelsen.


Efter planstormningen som ägde rum på Stadion i kvalreturen mellan Djurgården och Assyriska, då en spelare misshandlades, dömdes DIF till böter på 200 000 kronor och en match utan publik.

Nu har Stockholmsklubben valt att överklaga bestraffningen till både Riksidrottsnämnden och Fotbollförbundes besvärsnämnd.

– Vi har haft en lång diskussion och vi har fattat ett enigt beslut i styrelsen, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson till Djurgårdens hemsida.

Enligt Jacobson hade man två skäl till att överklaga:

– Vi tycker att vi har gjort vad vi kunde för att göra ett säkert matcharrangemang. Som exempel har vi sagt att vi ville sätta upp staket runt arenan, men polisen sa absolut nej till det och förbjöd oss att göra det.

– Det andra är ju av en intressant art. Vi har ju fått två påföljder för samma förseelse. Dels böter på 200 000 och dels att spela inför tomma läktare en match. Dubbla bestraffningar är faktiskt något som regelverket förbjuder.

Tommy Jacobson är beredd på att man kommer få kritik för beslutet:

– Det är absolut inget lätt eller självklart beslut och vi kommer säkert att få mycket kritik för det här. Vi kommer ta ansvar för det straff vi kommer få, säger han.

Dif
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!