Onsdag 17 Aug
Stockholm

Obolo: Åker så snart som möjligt

AIK:s största stjärna Ivan Obolo är överens med sin gamla klubb hemma i Argentina. Nu blir det flytta av. ”Jag åker så snart som möjligt”, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ivan Obolo kommer att återvända till Argentina och sin tidigare klubb Arsenal de Sarandi. Hans agent Christian Bragarnik sade till SvD på torsdagen att han trodde affären skulle bli klar på fredagen, och anfallaren själv är överens om villkoren.

– Jag är lycklig över att få bo i mitt hemland igen, men jag kommer att sakna lagkamraterna i AIK. Jag är otroligt tacksam för mina 2,5 år här, det är en lång tid och jag trodde aldrig att jag skulle trivas så bra som jag har gjort, säger 28-åringen.

– Jag ville spela i en större liga i Europa. Men jag är ändå nöjd med att ha skrivit på ett treårskontrakt och att få återvända till Argentina. Jag åker så snart som möjligt, jag vill komma i form snabbt.

Han kom till AIK under 2007 och blev snabbt en publikfavorit. Totalt blev det 24 mål på 74 allsvenska matcher i AIK. Höjdpunkten är förstås 2009, med seger i både allsvenskan och Svenska cupen.

- Sista året var pricken över i:et. Det är med blandade känslor som jag återvänder till Argentina. AIK har fått mig att känna mig som hemma här. De har lärt mig mycket, en helt ny kultur. AIK kommer att ha ytterligare en supporter i Argentina, säger han till Svenska Dagbladet.

Hans kontrakt med AIK går ut i sommar, så klubben lär inte få så många miljoner för den allsvenska profilen. Sportchefen Björn Wesström säger till Eurosport att AIK klarar sig ändå, det är inte säkert att man plockar in någon ersättare.

- Vi har en väldigt bred och stark trupp. Vi är 28 man så vi kommer inte ha några problem att ställa en riktigt bra allsvensk elva på benen, säger Wesström.

På supporterforumet Gnagarforum sörjer man förlusten av den populäre spelaren:

”Jag blir nästan tårögd. Maken till äkta smokinglirare har vi sällan sett. Tack för allt Iván! Du kommer alltid vara en av mina absoluta favoriter på fotbollsplanen.” skriver signaturen ”BD”.

”Jag minns första matchen. Man såg på en gång att Obolo (och Valdemarin också) hade det där extra. Lojal, hårt arbetande och schysst även mot motspelare, elegansen m.m. Vad mer kan man kräva? Det blir sannerligen tomt.” skriver ”Zepanski”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.