Tisdag 27 Sep
Stockholm

KLART: Óbolo förlorad för AIK – vänder hem

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

AIK:s argentinske målkung Iván Óbolo har gjort sitt i Sverige. Nu vänder han hem till Argentina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommaren 2007 anlände Iván Óbolo till Sverige och AIK från Arsenal de Sarandí. På fredagen stod det klart att anfallsstjärnan återvänder till sin gamla klubb.

– Jag är lycklig över att få bo i mitt hemland igen, men jag kommer att sakna lagkamraterna i AIK. Jag är otroligt tacksam för mina 2,5 år här, det är en lång tid och jag trodde aldrig att jag skulle trivas så bra som jag har gjort, säger Óbolo till Svenska Dagbladet.

På sina 85 tävlingmatcher för Solnaklubben blev det totalt 28 mål. Särskilt under guldåret i fjol var Òbolo en nyckelspelare.

Nu hyllas han av tränaren Mikael Stahre och sportchefen Björn Wesström.

– Iván har bidragit med allt man kan begära av en professionell spelare. Den hårt arbetande spelaren kombinerat med kvalité och klass, säger Mikael Stahre i ett pressmeddelande.

– Iván har med sitt sätt att spela, träna och vara inte bara varit starkt bidragande till lagets resultat, utan också i den interna kravställningen och utvecklingen av AIK:s egna spelare. Iván är en förebild i det utvecklingsarbetet som pågår där vi definierar egenskaperna för hur en modern Smokinglirare spelar och verkar, säger Björn Wesström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.