Tisdag 27 Sep
Stockholm

Hooiveld nära övergång till Celtic

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Guldhjälten Jos Hooiveld är snart förlorad för AIK. Den holländske backen uppges vara mycket nära att slutföra en affär med Celtic.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

26-åringen Jos Hooiveld är i Glasgow och tränade under fredagen med laget, innan han fick en rundvisning på Celtic Park.

Enligt heraldscotland.com är en affär värd 18 miljoner kronor nära att slutföras. Backen ser alltså ut att röra sig från mästarna AIK efter bara en säsong.

– De två senaste åren har varit väldigt bra för honom. Han tar steg för steg väldigt snabbt. Celtic är en större klubb än AIK.  AIK är fortfarande en stor klubb – de spelar inför 35 000 människor varje vecka, de vann cupen förra året och de vann ligatiteln. Men det är självklart så att Celtic är ett steg framåt i hans karriär, säger Hoiveelds agent Alex Kroes.

AIK har redan blivit av med sin anfallstjärna Ivan Obolo, som valde att vända hem till Argentina. Högerbacken Markus Jonsson fick inget nytt kontrakt. Martin Mutumba jagas av spanska och turkiska klubbar – och Dulee Johnson har uttryckt sig vilja att få lämna Solnaklubben.

Celtic planerar även att göra fler värvningar. På ingång är mittbacken Gary Caldwell, 27, och mittfältaren Barry Robson, 31. Bägge två från Championship-laget Middlesbrough.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.