1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

AIK-försäljning ger klirr i kassan

AIK uppges få behålla en större del av den summa som Celtic betalar för mittbacken Jos Hooiveld. Delägarna Agent 03 vill enligt vad Nyheter24 erfar bara ha tillbaka pengarna man satsade.


AIK sägs få omkring 18 miljoner kronor när man nu säljer Jos Hooiveld till den skotska storklubben Celtic. Riskkapitalisterna bakom Agent 03, som till hälften lär äga den holländske stjärnan, kan då räkna in en bra vinst för spelaren som kom gratis från finska Inter inför 2009.

Enligt vad Nyheter24 erfar gick de in med två miljoner när Hooiveld, 26, värvades för ett år sedan. Det är dock bara de pengarna som männen bakom Agent 03, som alla är AIK:are, ska vilja ha tillbaka.

- Spelaren ägs till hälften av en riskkapitlist, det är inte vår sak att tala om vilka det är, säger vd:n Annela Yderberg till Nyheter24.

Hon kan och vill inte uttala sig om den specifika övergången utan hänvisar till Björn Wesström som dock sitter upptagen i ett möte. Hon kan dock konstatera att många vill AIK gott:

- Det låter fantasiskt, skrattar hon lite roat när den påstådda dealen kommer på tal.

- Det är mycket hjärta kring föreningen, konstaterar hon dock.

Oavsett hur mycket pengar som går till AIK respektive riskkapitalisten har Wesström gjort ett bra jobb när han scoutade och värvade den finska ligans bästa försvarare som hade stor del i klubbens dubbel 2009.

Klart är i alla fall att Hooveld skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 3,5 år framåt i tiden.

- Jag är mycket glad över att skriva på för en klubb som Celtic. Celtic har en ypperlig historia och det är en klubb med stor tradition och underbara supportrar, säger han till nya klubbens hemsida.

I dag, tisdag, skriver Expressen att det är Panaxias vd Thomas Gravius, en av de bakom Agent 03, som gått in med pengarna. Han kommer också att återinvestera sin del, nio miljoner, i AIK. Pengarna lär gå till att värva en ny brasiliansk anfallare.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.