Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK-försäljning ger klirr i kassan

- 11/01/2010, 20:18 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

AIK uppges få behålla en större del av den summa som Celtic betalar för mittbacken Jos Hooiveld. Delägarna Agent 03 vill enligt vad Nyheter24 erfar bara ha tillbaka pengarna man satsade.

AIK sägs få omkring 18 miljoner kronor när man nu säljer Jos Hooiveld till den skotska storklubben Celtic. Riskkapitalisterna bakom Agent 03, som till hälften lär äga den holländske stjärnan, kan då räkna in en bra vinst för spelaren som kom gratis från finska Inter inför 2009.

Enligt vad Nyheter24 erfar gick de in med två miljoner när Hooiveld, 26, värvades för ett år sedan. Det är dock bara de pengarna som männen bakom Agent 03, som alla är AIK:are, ska vilja ha tillbaka.

- Spelaren ägs till hälften av en riskkapitlist, det är inte vår sak att tala om vilka det är, säger vd:n Annela Yderberg till Nyheter24.

Hon kan och vill inte uttala sig om den specifika övergången utan hänvisar till Björn Wesström som dock sitter upptagen i ett möte. Hon kan dock konstatera att många vill AIK gott:

- Det låter fantasiskt, skrattar hon lite roat när den påstådda dealen kommer på tal.

- Det är mycket hjärta kring föreningen, konstaterar hon dock.

Oavsett hur mycket pengar som går till AIK respektive riskkapitalisten har Wesström gjort ett bra jobb när han scoutade och värvade den finska ligans bästa försvarare som hade stor del i klubbens dubbel 2009.

Klart är i alla fall att Hooveld skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 3,5 år framåt i tiden.

- Jag är mycket glad över att skriva på för en klubb som Celtic. Celtic har en ypperlig historia och det är en klubb med stor tradition och underbara supportrar, säger han till nya klubbens hemsida.

I dag, tisdag, skriver Expressen att det är Panaxias vd Thomas Gravius, en av de bakom Agent 03, som gått in med pengarna. Han kommer också att återinvestera sin del, nio miljoner, i AIK. Pengarna lär gå till att värva en ny brasiliansk anfallare.