- Foto: Scanpix

Hooivelds ersättare i AIK klar

AIK har gjort klart med ersättaren för Jos Hooiveld som sålts till Celtic. Det handlar om Niklas Backman. ”Niklas har varit en av Superettans bästa spelare”, säger Mikael Stahre.


Det har gått fort för AIK att sälja en av sina viktigaste spelare, mittbacken Jos Hooiveld, till den skotska storklubben Celtic. Nu är ersättaren klar, det handlar om Niklas Backman, 21, som anländer från samarbetsklubben Väsby United.

- Vi fortsätter med vår idé att se efter spelare till AIK i turordningen där det interna alternativet alltid ska värderas först, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Redan under hösten 2009 var Backman, som en tid ansetts vara en stor talang, utlånad till AIK. Nu är flytten definitiv och mittbacken har skrivit på ett treårskontrakt.

- Niklas har varit en av Superettans bästa spelare i två års tid och detta är ett naturligt steg för honom. Hans egenskaper, både som spelare och person, gör att han direkt ingår i en konkurrenssituation om speltid i AIK, säger tränaren Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Det har tidigare hetat att Backman även kan spela på kanten, men det förnekade han i ett samtal med Nyheter24 i somras. Han ser sig själv som en renodlad mittback.

AIK har nyligen även sålt anfallarna Ivan Obolo och Mikael Thorstensson och även mittfältaren Yussuf Saleh är aktuell för andra klubbar. Daniel Örlund och Markus Jonsson har förlorats som Bosman.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!