- Foto: Bildbyrån

Hooivelds ersättare ska ta en plats

Niklas Backman gick inte till AIK för att se och lära. Han ska ta en plats som ersättare till sålda Jos Hooiveld. ”Jag siktar på att ta en plats, det är självklart”, säger han.


Det råder en viss press på nye Niklas Backman i AIK. Den tidigare Väsby-liraren ska ersätta Jos Hooiveld som sålts till skotska Celtic för den smånätta summan 18 miljoner kronor.

- Jag siktar på att ta en plats, det är självklart, men det kommer att bli svårt på grund av många bra spelare, säger Backman från lägret i Singapore.

- Hooiveld var en sjukt bra spelare som AIK värvade. Det är synd att tappa så bra spelare, men så är det, fortsätter han till FotbollDirekt.

Den 21-årige mittbacken beskriver sig som bra på huvudet och i närkampsspelet. Och det är klart att det är stort att lämna Superettan för svenska mästarna.

- Jo, det känns stort. Det är riktigt roligt att få spela för Sveriges största klubb. Förutom Allsvenskan så var det fansen och allting runt omkring mig som lockade.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.