Jorge Ortiz: ”Jag stannar i AIK”

AIK har förlorat flera stjärnor. Men en de får behålla är Jorge Ortiz, deras nu kanske bästa spelare i truppen. ”Jag vill skriva på ett nytt kontrakt”, säger stjärnan.


AIK har redan förlorat tunga spelare som Iván Obolo, Jos Hooiveld, Markus Jonsson och målvakten Daniel Örlund. Supportrar har innan hela flyttkarusellen varit oroliga för att förlora Jorge Ortiz, men han meddelar nu att han blir kvar i klubben.

- Det stämmer att jag har sagt till sportchefen Björn Wesström att jag vill skriva på ett nytt kontrakt. Vi har snackat lite, och min önskan är att förlänga med ytterligare ett år, säger Ortiz.

Enligt Sportbladet var de argentinska klubbarna Argentina Juniors, Racing Club, och Ivan Obolos klubb Arsenal de Sarandi på 25-åringen när han var på semester. Men till skillnad från Obolo längtar Ortiz inte hem.

Dock så vill mittfältsstjärnan se att AIK förstärker inför den kommande säsongen då SM- och cupguldet ska försvaras.

- Min uppfattning är att vi måste få in fler spelare, spelare med mycket erfarenhet. I och med försäljningarna har vi tappat mycket rutin och det måste ersättas om vi ska kunna nå Champions League. Vi har otroligt bra talanger i laget nu, men enligt mig måste klubben värva ytterligare, säger han till Sportbladet.

Hittills har AIK värvat de relativt oprövade backarna Martin Lorentzson från Assyriska och Niklas Backman från Väsby United, inlånad redan i höstas.

- Vi har tappat fyra stjärnspelare. Det måste vara stopp på försäljningarna nu. Tappar vi två till så är det kört, men kan vi få behålla resten av truppen så ser det bra ut, säger Bojan Djordjic till Sportbladet.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!