Lördag 3 Dec
Stockholm

Beckhams lagkamrat klar för Gais

1 av 8
. Foto: Scanpix
2 av 8
3 av 8
. Foto: Scanpix
4 av 8
. Foto: Scanpix
5 av 8
. Foto: Scanpix
6 av 8
. Foto: Scanpix
7 av 8
. Foto: Scanpix
8 av 8
. Foto: Scanpix

Efter en tid står det nu klart att Kyle Patterson förstärker Gais kommande säsong. Patterson kommer från LA Galaxy där han tampades med David Beckham. Och Wanderson får samtidigt en löneförhöjning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om engelsmannen Kyle Patterson, 24, och att han är på väg till Gais. Nu är affären klar, det meddelar TT på onsdagen.

Yttermittfältaren kommer från Los Angeles Galaxy som ville ha honom kvar, trots tuff konkurrens med självaste David Beckham, för tillfället utlånad till Milan.

Patterson kommer att lånas in, i alla fall till en början, under den kommande säsongen. Under den gångna säsongen blev det bara tre matcher i Galaxy på grund av konkurrensen om platserna.

Engelsmannen ville till Europa för att komma närmare sin familj. Dessutom har både Gais och staden Göteborg lovordats av Gais försvarare Colum Angus.

Har en fin spelförståelse

Han har tidigare beskrivits som en genombrottsspelare med speed som tycker om att utmana. Han är mycket bra skolad fotbollspelare och har en fin spelförståelse, även defensivt ska han vara duktig.

Klart är också att Wanderson blir kvar i Gais efter att flytten till Spanien gått i stöpet. Nu får 2009 års skyttekung en löneökning.

– Wanderson är vår viktigaste spelare, därför kommer han att få en riktigt bra lön med Gais-mått mätt. Wanderson har det tungt ekonomiskt eftersom han försörjer sin mamma, morföräldrar och två syskon hemma i Brasilien. Han känner ett stort ansvar, säger Gais ordförande Christer Wallin till Sportbladet i dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.