Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Talangen kan ersätta Ivan Obolo

1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Sport | 15/02/2010 16:51

Många ser Miran Burgic som ersättare till flyktade Ivan Obolo i AIK. Men tonåringen Pontus Engblom vill också vara med. ”Det känns som om jag är i ett stim nu”, säger han.

Pontus Engblom har tidigare varit pålitlig målskytt i lägre serier. Kanske är det dock dags för den blott 18-årige anfallaren att leverera lite högre upp i seriesystemet.

Den landslagsmeriterade slovenen Miran Burgic ligger bäst till som ersättare för Ivan Obolo som flyttat hem till Argentina, men räkna inte bort ynglingen Engblom som hittills på försäsongen gjort två mål.

- Det känns som att jag är i ett stim nu, det var kul att få spela. Kul att jag har fått beröm, säger han till FotbollDirekt i dag.

Han jobbade hårt i 70 minuter mot HJK Helsingfors i går, när ett reservbetonat AIK föll med 2-1 och där inhopparen Burgic tröstmålade. Hemma mot Norrköping (2-2) förra helgen tyckte många att Engblom var matchens lirare. Och han vet hur han ska utvecklas för att få mer speltid.

- Försöka vara skadefri och noggrann med min träning. Jag känner själv att jag blir bättre varje dag. Alla bitar blir bättre, som till exempel att jag har gått upp i vikt och fått mer muskler. Dessutom känner jag mig mer trygg med bollen.

- Man kan sitta på bänken och vara utanför truppen, men det är bara att trampa på. Man måste kämpa för att spela för AIK.