Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BOMBEN: AIK förhandlar med Eguren

- 17/02/2010, 16:30 -
1 av 4

Eguren i Hammarbytröjan.
2 av 4

Eguren i Hammarbytröjan.

Bildbyrån

3 av 4

4 av 4

Scanpix

Den förre Hammarbystjärnan är på väg till Stockholm.

AIK har sålt spelare som Ivan Obolo och Jos Hooiveld och fått en hel del kritik för att man inte ersatt spelarna med likvärdiga stjärnor.

Men nu bekräftar AIK sportchef Björn Wesström att svenska mästarna ska inleda förhandlingar med den förre Hammarbystjärnan och numera Villarealspelaren Sebastian Eguren. Enligt Wesström är uruguayanen redan på väg till Stockholm. Men det är oklart om det gäller ett lånekontrakt fram till VM eller om det är ett längre kontrakt.

– Han är på väg hit för att diskutera villkor att spela för AIK, säger Björn Wesström till Aftonbladet.

Lazio nobbade Eguren

Men AIK är inte Egurens förstaval. I januari var 30-åringen i Rom för att göra klart ett lånekontrakt med Serie A-klubben Lazio. Men mittfältarens blodtryck visade för höga värden och Lazio drog sig ur affären.

Nu är Eguren desperat då han inte vill mista sin plats i Uruguays VM-trupp till Sydafrika. Att Sverige och Allsvenskan har andra transferperioder än resten av Europa gör det möjligt för Eguren att hitta en ny klubb.

Villareal ointresserade

La Liga-klubben Villareals presschef Hernan Sanz säger att klubben inte lyckats få tag på Eguren sen januari, men att han har tillåtelse att förhandla med andra klubbar.

– Vi har inte fått tag på honom sedan januari men vet att han letar ny klubb. Jag har sökt honom men inte fått svar, säger Hernan Sánz.

Wesström hoppas göra klart med mittfältaren som gjorde succé i Hammarby under 2006 och 2007.

– Vi bedömer att han har poäng i fötterna och dessutom en ledare i hjärta och hjärna, säger Wesström till Aftonbladet.