1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Eguren varnas för AIK-flytt

Sebastian Eguren är på väg till AIK vilket väcker starka känslor hos många av Hammarbys supportrar. Nu varnas den duktige mittfältaren för att gå till Solnaklubben.


AIK är på väg att få ett fint nyförvärv i form av Sebastian Eguren, 29, från spanska Villarreal. Det får supportrar från hans tidigare klubb, Hammarby, att rasa på internetforum.

- Jag tar avstånd från allt vad hot och våld heter men det kan säkert uppstå en riskbild mot Sebastian Eguren om AIK blir sanning, säger Bajengruppens ledare Frank Ågren.

- Det här sätter i gång oerhörda känslor. Han är en av Hammarbys största de senaste tio åren och för oss vad Johan Mjällby är för AIK. Att Hammarby spelar i superettan avdramatiserar inte det här.

Att jämföra Eguren med Mjällby är ganska snett, men flyttar mellan rivaliserande klubbar är förstås känsliga. Även om flytten går via en utländsk klubb.

Även Anders Limpar nämns, den tidigare AIK:aren var på gång till Djurgården men efter hot från supportrar blev det aldrig någon flytt till ärkerivalen.

- Det går att jämföra. För att förstå känslan så måste man förstå att Eguren hade en direktingång i hjärnan på Hammarbys supportrar. För den han var, både på planen och vid sidan om. Det är länge sedan vi haft en lika stark symbolspelare i Hammarby, säger Ågren till FotbollDirekt.

En annan som ställer sig tveksam till om flytten är så bra är ex-AIK:aren Pontus Kåmark.

- Det vore en supervärvning men för mig känns det som att han skulle smaka mer än han kostar. AIK borde ta stämningarna från Hammarbys supportrar på allvar, säger Kåmark till Fotbollskanalen.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingsskandalen

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

1 timme sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

2 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

2 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.