1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4

Ofärdig gräsmatta gynnar AIK

Brommapojkarna hinner inte få klart Grimsta IP till första hemmamatchen mot AIK. Gräset är inte på plats än och istället spelar man på Råsunda. ”Det är inspirerande, men det är klart att det är en fördel för dem”, säger målvakten Benny Lekström till Nyheter24.


Grimsta IP får sig ett ansiktslyft med ny konstgräsmatta i år. Brommapojkarna börjar borta mot Helsingborg medan andra omgångens match hemma mot AIK är flyttad till Råsunda.

- Det har inte att göra med publiktrycket, vi tog emot dem redan förra året. Det har helt och hållet att göra med att planen inte är klar, säger klubbdirektören Ola Danhard till Nyheter24.

I omgång tre möter man Djurgården på Stadion och den sjätte april tar man emot Gais på nya Grimsta IP. Då är planen klar för spel. Men inte till omgång två, och det är klart att AIK gynnas av en extra hemmamatch.

- Det är alltid inspirerande att spela på Råsunda, men det är klart att det är en fördel för AIK att spela på hemmaplan, säger BP:s målvakt Benny Lekström till Nyheter24.

Han förstår de kritiker som kan tycka att AIK gynnas sportsligt, men samtidigt finns det inte så mycket att göra.

- Det är klart att jag kan förstå kritiken, absolut. Men situationen är ju som den är, när vissa arenor inte räcker till.

Senast vann BP en träningsmatch med 2-0 över Djurgården. Och Benny Lekström tror att man kan gå framåt i år efter att ha slutat tolva förra säsongen.

- Jag hoppas ju det, jag tycker att vi har en trupp för det. Jag tror och hoppas att vi kan göra ett bättre resultat i år, avslutar han.

Även mötet mellan Djurgården och AIK kommer att spelas på Råsunda Fotbollsstadion av säkerhetsskäl.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!