1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Scanpix

Bara skadan kan stoppa Wastå

Kalmars Petter Wastå har varit med länge. Nu är han förvisso skadad, men annars känner han sig trygg på sin plats mellan stolparna. ”Jag har ju aldrig blivit petad, jag vet inte hur det skulle kännas”, säger han till Nyheter24.


Petter Wastå har mer att ge i Kalmar FF. Han har redan varit i klubben sedan 1994, ändå känner han ingen mättnad. 34-åringen tycker fortfarande att han utvecklas och är nöjd med att ha spenderat så pass lång tid i klubben.

- Det blir ju lite nytt varje år, man är i ständig utveckling. Och nästa år får vi en ny arena, det blir spännande, säger Wastå till Nyheter24.

Målvakten, fostrad i Torsås GoIF, säger att det varit lite löst snack om andra klubbar under de drygt 16 år som han spenderat i klubben. Men ingenting konkret. Kroppen känns bra åldern till trots och nu ser han fram emot den kommande säsongen, men han störs av en muskelskada.

- Det känns bra i kroppen, men jag har lite bekymmer med en muskelskada i framsidan av ena låret. Jag ska dock spela en halvlek mot Elfsborg i helgen och sedan göra en ultraljudsundersökning efter det.

- Jag tränar för fullt men måste ta det lugnt vid insparkar och så, jag har redan slagit upp skadan fem-sex gånger.

Wastå har ett år kvar på kontraktet. Han är dock beredd att ge toppfotbollen lite mer tid, om han får vara hel och Kalmar vill ha honom kvar.

- Man måste känna att det är en mening också, men som det känns nu fortsätter jag gärna. Mycket kan dock hända under säsongen som gör att man tänker annorlunda.

Han låter trygg på sin plats när konkurrensen i klubben kommer på tal.

- Det är alltid konkurrens, nu har vi två lovande målvakter som är på väg uppåt. Men jag har aldrig varit petad, jag vet inte hur jag skulle känna om jag skulle bli det.

Den rutinerade målvakten är lugn och sansad, han är trevlig men ingen rubrikmaskin direkt. Det är lite intressant att se på hur spelarna ser på Henrik Rydström som normalt sett stjäl många rubriker och är den som media gärna jagar.

- Det är ju så att Rydström bönar och ber och gnäller för att får vara med i media, haha. Hans behov kan inte mättas, skrattar Wastå.

- Nej men det känns både och, han får rubrikerna och det kan ju också vara lite skönt för en annan att ha lite lugn och ro.

När skadan på nytt kommer på tal påpekar undertecknad, som är ett år äldre än målvakten, att kroppen enligt uppgift börjar brytas ner vid cirka 27 års ålder.

- Det där väljer jag att inte kommentera, skrattar veteranen efter en stunds tystnad.

Det är i dagsläget oklart om Wastå hinner tillbaka till premiären hemma mot IFK Göteborg i mitten av mars. Matchen kan för övrigt mycket väl komma att flyttas på grund av den hårda vintern, kanske till Norrköping.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!