1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Skadedrabbat Blåvitt till Råsunda

Efter fredageftermiddagens träning förberedde sig IFK Göteborgs spelare och ledare inför avresan mot Stockholm och matchen i Supercupen mot AIK. "En bra värdemätare och match mellan Sveriges två bästa lag", säger tränaren Stefan Rehn till Nyheter24.


Intresset är inte så jättestort inför Supercupen där allsvenska vinnaren och vinnaren av Svenska cupen möts. AIK, som vann bägge förra året, får istället möta den allsvenska tvåan IFK Göteborg som också var det lag som förlorade cupfinalen mot AIK i november.

- Det är lite speciellt att möta AIK, det är det alltid. Det ska bli kul, en match mellan Sveriges två bästa lag, säger Stefan Rehn till Nyheter24.se.

- Dessutom är det en titel att slåss om och prispengar. Jag tror att vinnaren får 250 000 kronor.

IFK är oerhört skadedrabbat och saknar just nu spelare som Robin Söder, Nicklas Carlsson, Hannes Stiller, Petter Björklund och Mikael Dyrestam. Tack och lov är några spelare på väg tillbaka, men inte i tid till morgondagens match på Råsunda.

AIK har inte haft lika stora problem med skador, Dulee Johnson saknas dock liksom nye högerbacken Martin Lorentszon medan Antonio Flavio är tillbaka efter skada och uttagen till matchen. Sett till förra säsongen har de dock förlorat spelare som Ivan Obolo, Daniel Örlund, Markus Jonsson och Jos Hooiveld.

- De brukar vara rätt stabila ändå och kommer att tillhöra toppen även i år, liksom vi kommer att göra, avslutar stockholmaren Rehn.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!