Kenny Pavey visades ut efter att ha tacklat BP-målvakten Benny Lekström.
1 av 5
Kenny Pavey visades ut efter att ha tacklat BP-målvakten Benny Lekström. - Foto: BILDBYRÅN
"Dobbarna kunde ha avslutat min karriär."
2 av 5
"Dobbarna kunde ha avslutat min karriär." - Foto: BILDBYRÅN
Domaren visade ut två AIK-spelare.
3 av 5
Domaren visade ut två AIK-spelare. - Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Eguren var en av de som visades ut.
4 av 5
Sebastian Eguren var en av de som visades ut. - Foto: BILDBYRÅN
Pavey var den andre bortaspelaren som fick syna det röda kortet.
5 av 5
Pavey var den andre bortaspelaren som fick syna det röda kortet. - Foto: BILDBYRÅN

Lekström: "Dobbarna kunde ha avslutat min karriär"

I Kristoffer Nordfeldts frånvaro hamnade Benny Lekström i händelsernas centrum på Råsunda. Den vikarierande BP-målvakten fick Kenny Paveys dobbar i magen när laget snodde poäng från AIK.- Tar de där dobbarna fel så kan det gå riktigt illa, de kan avsluta karriären, säger Lekström till Nyheter24.


AIK tappade ytterligare två poäng när laget "gästade" Brommapojkarna på Råsunda Stadion. Solnalaget hade inte en av sina bättre dagar och fick två spelare utvisade inom loppet av tre minuter mot slutet av matchen.

Nyförvärvet Sebastian Eguren fick sitt andra gula kort när han i den 82:a minuten, helt oberörd, föll i straffområdet.

- Jag såg inte vad som hände. Jag hade fokus på bollen. Men sen såg jag på teven, situationen var ju helt död. Jag tror att det var Pär Asp som var närmast och han rörde inte ens honom, säger Brommapojkarnas Benny Lekström till Nyheter24.

Förväntningarna på den inlånde uruguayanen är skyhöga från AIK-fansen och pressen är naturligtvis enorm. Det är kanske därför Eguren valde att filma, menar BP-målvakten.

- Han vill lite för mycket. Det är lätt att det blir så. Han är i ett nytt lag, han vill till VM med Uruguay och då kanske man gör så här, förklarar Lekström.

"Han satsar mer än vad han borde"

Minuterna efter Egurens utvisning var det dags för kvällens andra röda kort att dyka fram. Den här gången var det Kenny Pavey som fick syna det röda kortet efter en ful tackling med dobbarna före på just Benny Lekström.

- Han satsar lite mer än vad han borde göra. Som målvakt är man rätt så utsatt då man går ut med hela kroppen. Tar de där dobbarna fel så kan det gå riktigt illa, de kan avsluta karriären.

Så det var ingen tvekan om saken?

- Nej, det var ingen tvekan om saken.

Själva matchen slutade mållös och BP plockade därmed säsongens första pinne efter premiärförlusten borta mot Helsingborg.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.