1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Starkt Trelleborg knep poäng

Trelleborg fick med sig en poäng från hemmamötet med Kalmar efter att Fredrik Jensen nickat in 1-1 i andra halvlek.


Min allsvenska sluttabell

1. Kalmar FF

---

2. IFK Göteborg

---

3. Elfsborgs IF

4. AIK

5. Örebro SK

6. BK Häcken

7. Malmö FF

8. Gefle

9. Helsingborgs IF

10. Gais

11. Brommapojkarna

12. Trelleborgs FF

13. Djurgårdens IF

---

14. Halmstads BK

---

15. Mjällby AIF

16. Åtvidabergs FF

Ett taggat Kalmar, som åkte på pisk mot Göteborg i premiäromgången, inledde klart bäst borta mot Trelleborg. I den 21:e matchminuten hittade brasilianaren Ricardo Santos nätmaskorna på en skottretur och det var 0-1 till 2008 års svenska mästare.

Men Trelleborg vek inte ner sig och krigade sig tillbaka in i matchen. Inför andra halvlek möblerade tränaren Tom Prahl om och fick på så sätt bättre spets i laget. Det gav också utdelning när Fredrik Jensen nickade in kvitteringen med 25 minuter kvar att spela.

Skånelaget fortsatte att ånga på framåt och bara fem minuter senare var det nära att även ledningsmålet kom. Mittbacken Peter Abelsson skickade iväg en nick som träffade Petter Wastös högra stolpe.

Mycket fler målchanser skapades inte och matchen slutade därmed 1-1. Trelleborg har inlett årets Allsvenska med två oavgjorda matcher. Också Kalmar väntar på sin första trepoängare. Fjolårets fyra har hittills "bara" tagit ett poäng på två spelade matcher.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.