Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Starkt Trelleborg knep poäng

- 21/03/2010, 17:54 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Trelleborg fick med sig en poäng från hemmamötet med Kalmar efter att Fredrik Jensen nickat in 1-1 i andra halvlek.

Ett taggat Kalmar, som åkte på pisk mot Göteborg i premiäromgången, inledde klart bäst borta mot Trelleborg. I den 21:e matchminuten hittade brasilianaren Ricardo Santos nätmaskorna på en skottretur och det var 0-1 till 2008 års svenska mästare.

Men Trelleborg vek inte ner sig och krigade sig tillbaka in i matchen. Inför andra halvlek möblerade tränaren Tom Prahl om och fick på så sätt bättre spets i laget. Det gav också utdelning när Fredrik Jensen nickade in kvitteringen med 25 minuter kvar att spela.

Skånelaget fortsatte att ånga på framåt och bara fem minuter senare var det nära att även ledningsmålet kom. Mittbacken Peter Abelsson skickade iväg en nick som träffade Petter Wastös högra stolpe.

Mycket fler målchanser skapades inte och matchen slutade därmed 1-1. Trelleborg har inlett årets Allsvenska med två oavgjorda matcher. Också Kalmar väntar på sin första trepoängare. Fjolårets fyra har hittills "bara" tagit ett poäng på två spelade matcher.