Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elfsborg utan lagkaptenen

1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Sport | 22/03/2010 13:34

I dag tar Elfsborg emot Halmstad och tyvärr för hemmalaget saknas bland andra lagkaptenen Martin Andersson efter ett sent återbud. ”Johan Karlsson kliver in, jag är inte orolig”, säger tränaren Magnus Haglund till Nyheter24.

En skadad häl gör att lagkaptenen Martin Andersson tvingas tacka nej till kvällens match hemma mot Halmstads Bollklubb. Skadan ådrog han sig i premiären mot Gefle,

- Johan Karlsson kliver in istället och han har gjort det bra hittills, jag är inte orolig, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till Nyheter24.

Elfsborg kommer att vilja föra matchen och HBK lär sikta in sig på kontringar.

- Vi har bra koll på dem, vi får se upp med snabba omställningar och de spelar en fysisk fotboll.

- Jag tror att vi kommer att ha ett klart bollinnehav, sedan gäller det att också förvalta chanserna.

Haglund meddelar samtidigt att det går framåt för tidigare skadade Teddy Lucic som är uttagen i truppen men som efter att ha missat viktig försäsong inte är redo för nittio minuter fotboll.

I premiären fick Elfsborg 0-0 borta mot Gefle medan HBK fick samma resultat hemma mot Trelleborg. Nu vill bägge lagen förstås ta full pott.

- Elfsborg kommer vilja föra matchen och hålla mer i bollen medan vi kan få möjlighet till fler kontringar. I premiären mot Trelleborg skapade vi chanserna men fick inte dit den. Kan vi göra mål på våra chanser på måndag kan vi skaka om Elfsborg, säger gästernas nye tränare Lasse Jakobsson enligt Elfsborgs hemsida.