Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sharbel Touma återvänder till Djurgården

Sharbel Touma är klar för Djurgården.
1 av 1

Sharbel Touma är klar för Djurgården.

SCANPIX

Sport | 22/03/2010 18:52

Djurgården har hittat den långtidsskadade Mattias Jonssons ersättare. Sharbel Touma blev i dag helt klar för klubben där han spelade sina allra första allsvenska matcher.- Den här värvningen är då ett komplement till Mattias Jonsson, säger informationschefen Jonas Riedel till Nyheter24.

Djurgården har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Sharbel Touma återvänder efter elva år till den blårandiga klubben och har skrivit på ett kontrakt som gäller året ut.

Sharbel Touma värvas som ersättare till Mattias Jonsson, som på onsdagen slet upp sin gamla lårskada. Veteranen missar därför hela vårsäsongen.

- Mattias Jonsson är långtidsskadad. Vi tappar en kämpe och en erfaren spelare. Den här värvningen är då ett komplement till honom, säger informationschefen Jonas Riedel till Nyheter24.

Den 30-årige mittfältaren kom till Djurgården redan 1997, men lämnade laget för de värsta rivalerna AIK när DIF åkte ut ur allsvenskan 1999. Övergången väcker därför naturligtvis arga känslor hos många DIF-supportrar, som mycket väl minns Toumas stora svek.

Efter endast en säsong i AIK lämnade dock den då 20-årige Touma Solnalaget för spel i Halmstad BK innan han till begav sig ut i Europa.

Spelaren kommer närmast från den grekiska klubben Iraklis, men har även spelat för holländska Twente och tyska Borussia Mönchengladbach.