Gais skrällde mot AIK

Gais överglänste allsvenska mästaren AIK på hemmaplan och kunde vinna med klara 3-1.

GÖTEBORG. AIK har på de två första matcherna i årets allsvenska endast skrapat ihop två poäng och inte heller i kväll skulle det bli någon trepoängare.

Bortamötet med Gais blev svårare än väntat. Efter drygt 30 spelade minuter träffade Göteborgslaget ribban genom Reuben Ayarna, och med två minuter kvar av första halvlek kom ledningsmålet för Gais.

Fjolårets skytteligavinnare, Wanderson, spelade in bollen centralt till Joel Johansson som inte gjorde något misstag. I början av andra halvlek ryckte AIK upp sig och kvitterade genom mittbacken Walid Atta, men glädjen blev kortvarig för de regerande mästarna.

Bara sju minuter senare gjorde nämligen Johansson sitt andra mål för kvällen och kort därefter satte Björn Andersson spiken i kistan med ett nickmål. Noterbart är att Wanderson spelade fram till samtliga Gais-mål.

Fler mål blev det inte och Gais tog därmed sin första seger för säsongen, samtidigt som kräftgången fortsätter för AIK.