1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

ÖSK-löftets säsong över

Kontraktet går ut i höst och nu skulle ÖSK-talangen Oskar Johansson, 19, spela till sig en förlängning. Då rök korsbandet och säsongen fick ett allt för tidigt slut. – Det känns jävligt tungt, säger han nedstämt.


Försvararen Oskar Johanssons tredje säsong i Örebro skulle bli den bästa. Efter en sejour i klubben som kantats av skador såg han fram emot året säsong där han skulle visa vad han går för och kanske fördubbla sin allsvenska matchkvot som för tillfället står på ett framträdande 2008.

Men i en B-lagsmatch i Linköping fick säsongen ett abrupt slut. Ett slut som en magnetröntgen konstaterade var av det allvarligaste slaget.

– Vi spelade på en riktigt dålig konstgräsplan och så var jag på väg uppåt och skulle vända när jag fastnar och vrider knät. Sen kände jag en sjuk smärta och kände direkt att något gick sönder, berättar han för Fotbollsverige.se.

Det främre korsbandet gick av helt och den inre menisken hade också åkt på en smäll vilket innebär operation inom 6-7 veckor och minst ett halvårs rehab för att komma tillbaks. Detta precis efter att försvarsspelaren precis kommit tillbaks efter skadebekymmer.

– Det känns att så fort som man kommer tillbaks så händer något nytt, konstaterar han uppgivet.

– Jag har snackat med Magnus Samuelsson (förre ÖSK-spelaren) som också råkat ut för det här. Han säger att kommer man tillbaks så gör man det starkare än någonsin.

Vad säger klubben om det här?

– Att vi får se och de vill avvakta till efter operationen, avslutar 19-åringen.

Fotbollsverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!