Vissa valde att hylla Sharbel Touma medan vissa buade ut honom.
1 av 2
Vissa valde att hylla Sharbel Touma medan vissa buade ut honom. - Foto: Scanpix
Sharbel Touma kollar på bort och störs inte av buropen.
2 av 2
Sharbel Touma kollar på bort och störs inte av buropen. - Foto: BILDBYRÅN

Touma om buropen: "Inga problem alls"

Sharbel Touma fick inte den varmaste av välkomningar när den återvändade mittfältaren debuterade för Djurgården. Han möttes av elaka sånger och gäckades matchen igenom - men det var inte något som störde honom nämnvärt.- För mig är det inga problem alls. Har aldrig haft det heller, inte ens när jag var ung, säger Touma till Nyheter24.


STOCKHOLM. Det var rejält uppdelat mellan de blårandiga fansen när Sharbel Touma gjorde sin första match i djurgårdströjan sedan han lämnade för den värsta rivalen AIK.

Ilskna supportrar gäckade den återvändande spelaren matchen igenom, men de möttes av andra som försvarade nyförvärvet - ett försvar som Touma uppskattade.

- För mig är det inga problem alls. Har aldrig haft det heller, inte ens när jag var ung. För mig var det jäkligt varmt att höra de positiva ropen. Det värmde verkligen, säger han till Nyheter24 om de blandade rekationerna från läktaren.

I den 81:a minuten fick Touma äntra Stadions undermåliga gräsmatta när han ersatte finländaren Kasper Hämäläinen.

- Det var inte nervöst men det var ju en speciell känsla att komma tillbaka. Men det var skönt och det släppte direkt när man kom in. Jag kände mig pigg, fick inte så jättemånga bollkontakter men det är avklarat nu, säger han.

"Han är vår spelare nu"

Lagkamraten Kebba Ceesay hörde även han när stora delar av den egna publiken skanderade mindre vänliga sånger mot Touma.

- Man hör ju, det är väldigt svårt att missa. Personligen tycker jag att det är jäkligt dåligt. Det som har hänt för tio, elva år sedan… fan, han är vår spelare nu, säger högerbacken till Nyheter24.

Vad tycker du om de som hyllade Touma?

- Det de gjorde var bra. När de andra började sjunga så buade de och det tycker jag var helt rätt. Han är Djurgårdare nu och de får stötta honom.

Ett varmt välkommande har Sharbel Touma verkligen inte fått. Men spelaren själv tror att han snart kommer att accepteras av de besvikna fansen.

- Vi får se när det händer. Börjar vi vinna och jag kommer igång så tror jag att det vänder, men det är inget som jag går runt och tänker på, säger han.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.