Torsdag 9 Dec
Stockholm

Olsen sänkte hopplöst AIK

Kim Olsen gjode matchens enda mål.
Kim Olsen gjode matchens enda mål. Foto: SCANPIX

AIK åkte på sin andra förlust när laget tog emot Örebro. Kim Olsen gjorde matchens enda mål och såg därmed till att AIK:s usla säsongsinledning fortsätter.- Vi blev slappa och energilösa, säger en besviken AIK-tränare Mikael Stahre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLNA. AIK:s säsongsinledning har knappast varit den bästa och hade på de tre första omgångarna inte lyckats ta en enda trepoängare.

Mycket bättre blev det inte heller i dag när Örebro kom besök. Efter en pigg start från hemmalaget tog gästerna så småningom över allt mer och mer, speciellt efter att den danske anfallaren Kim Olsen gett Örebro ledningen med en nick i den 24:e minuten.

Medan hemmalaget desperat försökte få till ett ordnat spel framåt visade ÖSK upp ett välorganiserat försvarsspel och gav inte AIK varken mycket tid eller ytor att jobba med.

Trots det ryckte ändå de regerande mästarna upp sig mot slutet av den andra halvleken. När dessutom Nordin Gerzin fick sitt andra gula kort med endast minuterna kvar var det bäddat för en sista AIK-forsering.

Men det blev inga fler mål och gästerna vann därmed förvånandsvärt med 1-0 borta mot AIK.

"Hade kunnat bli en jobbig dag"

Örebro studsade tillbaka från de två raka förlusterna mot Malmö FF och nykomlingarna Mjällby. Dessutom ligger de på en sjätteplats.

- Tanken var att det skulle bli mycket kamp och närkamper. Det blev det i stort sett i 93 minuter. Vi hade det lite jobbigt i början kom inte in i matchen. Egentligen hade AIK en av sina farligaste chanser och det hade kunnat bli en jobbigare dag för oss, säger Örebros tränare Sixten Boström, och fortsätter:

- Men som tur klarar vi av det och spelar oss in i matchen så småningom. Sen gör vi ett väldigt viktig mål som gör det lättare för oss att fortsätta matchen.

Trodde du att ni kunde vinna?

- Absolut. Vi har spelat ett par bra matcher mot AIK. Spelmässigt har vi gjort det väldig bra här, säger Boström till Nyheter24.

Desto sämre har det dock gått för AIK, som på de fyra inledande matcherna endast har lyckats knipa två poäng och ligger redan nu på en kvalplats.

- Vi är självklart jättebesvikna över att vi inte vinner matchen. Jag tycker att vi startar på ett bra sätt och får ett tryck mot motståndare, säger tränaren Mikael Stahre.

- Sen så kommer målet. Då tappar vi all den energi och självförtroende som vi hade byggt upp. Vi blir slappa och energilösa och det kändes som att vi redan hade förlorat matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela