Stenhårt försvarsarbete låg bakom ännu en nolla.
Stenhårt försvarsarbete låg bakom ännu en nolla. - Foto: Scanpix
3 av 4
4 av 4

Helsingborg vägrar släppa in mål

Pär Hansson höll nollan för fjärde gången den här säsongen.

TRELLEBORG. Serieledarna Helsingborg fortsätter på det inslagna spåret att inte släppa in något mål. Efter 0-0 mot Trelleborg på Vångavallen har man spelat fyra raka matcher utan insläppt mål. Försvarsklass heter det.

- En nolla är alltid en bonus. Man hoppas alltid att man ska kunna göra det men att hålla nollan i fyra matcher i rad kunde jag inte drömma om, säger succémålvakten Pär Hansson till PPV efter matchen.

Det var tack vare just Hansson som Helsingborg behåller sin försvarssvit. Målvakten storspelade och fick dessutom hjälp från stolpen när Magnus Andersson sköt från distans i den första halvleken. I den andra stoppade han dessutom Andreas Drugges friläge.

- Det är kanske den räddningen som var allra skönast att göra idag. Det var en sån dag idag, konstaterar Hansson med ett leende.

Men Helsingborg hade även de chanser. I den första halvleken blåstes Mattias Lindström felaktivt av för offside när han nickade in ledningsmålet.

För Trelleborg var det ett steg i rätt riktning, men TFF har ännu inte vunnit i den här upplagan av allsvenskan.

- Det var ett steg framåt jämfört med Häcken-matchen. Det var mycket mer aggressivitet idag och vi tar med oss många positiva saker, säger Trelleborgsbacken Dennis Melander till PPV.