Onsdag 27 Okt
Stockholm

Alvbåge: "Skönt att se andra kämpa för en gångs skull"

John Alvbåge hade inte mycket att göra i dag.
John Alvbåge hade inte mycket att göra i dag. Foto:

Målvakten John Alvbåge hade inte mycket att göra när Örebro knep tre poäng borta mot AIK. Om han fick välja skulle han mer än gärna fortsätta med sin nya, lite mer avslappnade, roll.- Det är jätteskönt att vara lite "laid back", säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLNA. Örebro stod kanske för omgångens. Kim Olsen gjorde matchens enda mål och såg därmed till att ÖSK fick lämna Råsundas grönbruna gräsmatta med alla tre poängen.

Det var förvisso hemmalaget som öppnade matchen bäst och som hade kunnat tagit ledningen efter framför allt de första 20 minuterna.

- Vi vet att de brukar komma med mycket kraft i början. Men vi hade lite tur för att vi var inte riktigt med, säger Örebros målvakt John Alvbåge till Nyheter24.

- Vi behövde de här poängen och i dag spelade som vi sa att vi skulle. Då kommer poängen, om alla jobbar mot ett mål. Så det var härligt, fortsätter han.

Var AIK sämre än vad du hade förväntat dig?

- Nej, det var det inte. Det är alltid jämna och tuffa matcher mot dem. Det är bra lag men självförtroendet inom deras lag är ju som det är, och det är klart att de inte får någonting gratis. Just nu är det lite tungt för dem.

Alvbåge hade annars inte så mycket att göra och hade det rätt så lungt i bortamålet - en ny roll som den landslagsmeriterade 27-åringen trivs med.

- Det är jätteskönt att vara lite "laid back" och se de andra kämpa för en gångs skull, så det var trevligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela