Patrik Rosengren lägger skorna på hyllan och siktar på politiken istället.
Patrik Rosengren lägger skorna på hyllan och siktar på politiken istället. - Foto: BILDBYRÅN

"Bagarn" slutar - blir politiker

Mjällbys Patrik "Bagarn" Rosengren gör sin sista säsong i allsvenskan och satsar istället på en karriär inom politiken.- Känslan att påverka lockar mig, säger han.


SÖLVESBORG. Mjällbys 39-årige veteran Patrik Rosengren gör sin sista säsong i allsvenskan. Det slog den förre Kalmar FF-spelaren fast i går. Istället tänker han satsa på en karriär inom politiken.

– Jag bestämde mig i veckan. Jag är gammal i fotbollen och ny i politiken och det här är en inskolningsperiod. Detta är mitt sista år som fotbollsspelare och det är möjligt att det blir politiken om jag tycker det är roligt, säger han till Sydöstran.

"Bagarn" finns redan nu med på Socialdemokraternas fullmäktigelista inför höstens val.

- Känslan att påverka lockar mig, säger han, och fortsätter:

– Jag har röstat på Socialdemokraterna sedan jag var 18 år. Jag brinner för frågor om skola, barnomsorg och föreningsliv eftersom jag är förälder och har varit föreningsaktiv sedan jag började spela fotboll som femåring.

Men det ska ta mycket till för att han ska få en ordinarie plats. Partiet har endast 21 plaster i fullmäktige och Rosengren finns på plats nummer 24.

Rosengren har tillsammans med sitt Mjällby börjat säsongen på ett alldeles strålande sätt. Efter fyra spelade omgångar parkerar sig nykomlingarna på en fjärdeplats med sju ihopskrapade poäng.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!