1 av 4
2 av 4
3 av 4
Det är rejält med grus i AIK:s maskineri.
4 av 4
Det är rejält med grus i AIK:s maskineri.

Nu är Stahre beredd att avgå efter AIK:s fiasko

Två poäng på sex matcher gör AIK till historiens sämsta regerande mästare. Nu har klubbens tränare redan börjat diskutera en eventuell avgång.


SOLNA. Bara två poäng på sex matcher och en delad jumboplats i Allsvenskan. En knackig inledning har utvecklats till en total kris hos de regerande mästarna AIK.

Nu är AIK:s tidigare hyllade tränare Micke Stahre beredd att avgå för att rädda klubben från nedflyttning till Superettan.

- Om AIK anser att det bästa för klubben är att sparka mig så kliver jag självklart åt sidan, säger han till Eurosport.

Stahre var minst sagt besviken efter onsdagens övertidsförlust mot Halmstad (0-1).

- Det var en hemsk upplevelse idag, vi vinner inte matchen trots ett rejält övertag. Vi går bara och väntar på att målen ska komma, säger Stahre.

AIK har sedan guldsäsongen tappat nyckelspelarna Jos Hooiveld, Ivan Obolo, Daniel Örlund och Markus Jonsson. Men spelarna verkar också ha tappat krigarandan som fixade hem många viktiga poäng i fjol. Nu tror inte ens Stahre på att AIK kan försvara guldet.

– Ja. Men det är inte det vi diskuterar nu, hur vi ska vinna SM-guld, utan hur vi ska klara av att hålla huvudet högt och representera klubben på ett värdigt sätt, säger han till Aftonbladet.

Krisen kan den närmaste veckan bli än värre. Under en period på tio dagar möter AIK Kalmar borta, serietrean Häcken på Råsunda och sen stekheta serieledarna Helsingborg på Olympia. Det kan bli den allsvenska historiens största kollaps ett guldlag upplevt om AIK inte hittar spelet - väldigt snart.

AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.