- Foto: Scanpix

Guidettis supersuccé: Sänkte Gefle med mål och assist

John Guidetti var stor hjälte för Brommapojkarna i vinsten mot Gefle. Anfallaren spelade först fram Pablo Pinones-Arce innan han själv avgjorde matchen i andra halvlek.


BROMMA. Manchester City-lånet John Guidetti fick chansen från start efter inhoppet mot Trelleborg. Talangen behövde bara en minut och 40 sekunder på sig att presentera sig för hemmapubliken. 18-åringen gjorde sin gubbe och slog en passning genom straffområdet till Pablo Pinones-Arce som sköt in bollen öppet mål.

– John är en jävel på att löpa. Han skapar ytor åt oss andra. Det är skönt att få sådana ytor och att ha en spelare som löper såpass mycket som han gör, säger Pinones-Arce till PPV.

I andra halvleken var det dags för City-lånet att hamna i målprotokollet. Supertalangen löpte sig fri och och blev framspelad av Pinones-Arce – man 18-åringen var offside. I andra halvlek skulle John Guidettis första mål i allsvenskan komma. En djupledsboll letade sig till anfallaren som petade bollen på ena om Mattias Hugosson och sprang på andra och kunde lägga in den i öppet mål.

– Jag ser att målvakten kommer och jag petar den vid sidan om honom och rullar in den. Det viktigaste är att vi gör målen och det gör vi, säger Guidetti.

Gefle reducerade genom Jakob Orlov – men det hjälpte inte.

Innan halvtid blev Imad Chhadeh utvisad efter en ful tackling. Mittfältaren kastade sig in i duellen med Yussif Chibsah och träffade Geflespelaren över benet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!