Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stahre: "Jag vill återvända - om jag är välkommen"

- 26/04/2010, 19:03 -
Mikael Stahre vill återvända till AIK i framtiden.

Mikael Stahre vill återvända till AIK i framtiden.

Mikael Stahre har lämnat byggnaden. Nu talar han ut om flytten till grekiska Panionios.– Det har varit en extremt emotionell dag. Och ett extremt svårt beslut att ta, men nu måste jag blicka framåt, säger han.

STOCKHOLM. Efter den fantastiska debutsäsongen i AIK med tre titlar i spetsen lämnar tränaren Mikael Stahre Solnaklubben för grekiska Panionios.

– Det har varit en extremt emotionell dag. Och ett extremt svårt beslut att ta, men nu måste jag blicka framåt, säger han till Aftonbladet.

AIK har på de sju inledande matcherna endast lyckats knipa en enda trepoängare och ligger på en blygsam trettondeplats. Flytten har inte tagits emot väl av alla AIK-anhägare och många menar att han är en svikare som lämnar klubben i sticket.

– Jag har vägt in allt iet här beslutet. Jag är en AIK-person och en produkt av AIK:s verksamhet. Jag var har varit i AIK i tolv år. Jag har haft pojklag, juniorlag, Väsby, varit assisterande och jag tillförde förhoppningsvis en del under fjolåret. Jag har varit delaktig i allting, säger han, och fortsätter:

– Om de tycker jag är en svikare så får det stå för dem. Alla vet att jag har varit 100 procent lojal med AIK och jag känner att jag gjort ett bra jobb.

Men trots att han lämnar redan nu vill Stahre komma tillbaka till "Gnaget" i framtiden.

– Min amition är definitivt att komma tillbaka till AIK. Sedan får vi se om jag är välkommen, eller i vilken skepnad det blir – pojklagstränare, juniortränare, assisterande eller huvudtränare. Vi får se. Min amibition är att komma tillbaka till AIK – om jag är välkommen.