Flavio gjorde matchens första mål redan efter tre minuter.
1 av 4
Flavio gjorde matchens första mål redan efter tre minuter. - Foto: Joakim Hall
Johan Oremo ger DIF ledningen.
2 av 4
Johan Oremo ger DIF ledningen.
Perovuo gjorde 1-1.
3 av 4
Perovuo gjorde 1-1. - Foto: BILDBYRÅN
4 av 4

Oremo bombade in segern för Djurgården

Johan Oremo hade endast varit på planen i ett par minuter. Då slog anfallaren till och sänkte Stockholmsrivalerna AIK.- Vi kan slå vilket lag som helst, säger DIF-tränaren Carlos Banda till Nyheter24.


Spelarna hade knappt hunnit blivit varma innan matchens första mål kom. Redan efter tre minuter skulle dödläget spräckas när AIK-brassen Flavio nickade in bollen bakom Pa Dembo Tourray.

Men kvitteringen skulle komma. Hvorje Milics hörna och letade sig fram till finländaren Joel Perovuo, som i sin tur nickade in den. Målet kom i den 39:e minuten.

Oremo matchhjälte

Djurgården tog över allt mer i den andra havleken och till slut skulle deras andra mål komma. Sharbel Touma slog en magnifik pass till den precis inbytte Johan Oremo. Ensam mot målvakten gjorde anfallaren inget misstag och tryckte in 2-1.

Med bara några minuter kvar av ordinarie matchtid visas Yosif Ayuba ut. Backen visas det andra gula kortet och får därmed lämna planen. Samtidigt hade Jani Lyyski klivit av planen skadad. Med endast nio spelare på planen kunde DIF hålla undan och knipa den extra sköna trepoängaren mot AIK.

"Vi var bättre än DIF"

Efter matchen var det naturligtvis en besviken AIK-tränare som mötte pressen.

- Totalt så är vi kanske poängmässigt lite bättre än Djurgården i den första halvleken. De är mycket bättre i den andra och de får bra betalt för sin idé, säger Björn Wesström.

Desto gladare toner var det självklart från Djurgårdens sida.

- Det var en helt underbar match. Vi följer det vi har pratat om och jag tycker att vi är enormt modiga. Med det i bagaget så tycker jag att vi genomför matchen riktigt bra, säger DIF-tränaren Carlos Banda till Nyheter24.

Hur viktig var segern?

- Jätteviktig. Det är ju mot den värsta rivalen och en match som bara skulle vinnas. Vi klättrar lite i tabellen och det ger oss lite styrka. Vi har ett bra lag och en bra sammanhållning, så jag tror att vi kan slå vilket lag som helst i den här serien.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!