Touma låg bakom segern.

Touma: "Det var bara att köra på"

Underläge redan efter tre minuter. Men Djurgården gav inte upp och när Oremo ordande 2-1, snyggt framspelad av Sharbel Touma, var segern i hamn.- Det var ett roligt derby, säger Touma till Nyheter24.

SOLNA. Djurgårdens fans ser ut att ha förlåtit Sharbel Touma. I dag låg den förre AIK-spelaren i allra högsta grad bakom blårändernas viktiga seger mot Solnalaget.

30-åringen var en av matchens bättre spelare och var även den som med en underbar pass till Oremo, såg till att DIF kunde slå sina ärkerivaler.

- Det var kul i dag. Det var ett tag sedan man var här på Råsunda. Det var en bra stämning, bra väder och bra gräsmatta för en gångs skull, säger Touma till Nyheter24.

- Det var ett roligt derby. Det var inte stängt och chanser var det gott om, fortsätter han.

Men det som slutade så lyckligt för Djurgården hade kunnat sluta på ett helt annat sätt. Redan efter tre minuter gjorde AIK sitt första mål och det såg ut att bli en tung dag på jobbet för Touma och hans lagkamrater.

Men trots det tidiga underläget reste sig DIF och vann till slut med 2-1.

- Vi skötte det bra. Det är aldrig kul att börja en match så där, men det var ju ändå så tidigt i matchen. Det var bara att köra på. Det var ganska lugnt och jag visste att det inte skulle påverka allt för mycket.

Framspelaren byttes ut med drygt tio minuter kvar. Nästa gång kanske han får spela hela matchen?

/
/
AIK
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.