Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Före detta MFF-stjärna gripen

- 04/05/2010, 11:28 -

Bildbyrån

Den före detta Malmö-anfallaren Júnior har gripits i hemlandet Brasilien, misstänkt för att ha förfalskat ett pass för nio år sedan.

BRASILIEN. Det var under 2006 som brasilianske anfallaren Júnior värvades till Malmö FF, där han skulle komma att göra succé. Tillsammans med finske landslagsmannen Jonathan Johansson bildade han ett fruktat anfallspar.

Men trots 17 mål på 38 matcher för MFF valde brassen att lämna klubben för danska FC Köpenhamn. Men efter en misslyckad tid i klubben beslöt han sig för att flytta hem till Brasilien för att få en nystart.

Det kunde dock inte gått mycket sämre. För i måndags greps Júnior av brasiliansk polis, misstänkt för att ha förfalskat ett pass. Enligt Sydsvenskan, som tagit del av uppgifterna från en brasiliansk nättidning, ska brottet ha begåtts 2001, för hela nio år sedan.

- Vi följer processen eftersom spelaren inte ens visste att han var misstänkt för att ha varit delaktig i att ha förfalskat ett dokument, säger Manuel Machado, juridiskt ombud för anfallarens nuvarande klubb Esporte Clube Vitória