1 av 3
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3

Blåvitts attack inför krismatchen: "AIK är fega"

IFK Göteborg tar sig an AIK och inte helt oväntat är psykningarna i full gång.- AIK är fega, dundrar IFK-målvakten Kim Christensen.


GÖTEBORG. Förra året slogs IFK Göteborg och AIK om guldet ända in i sista omgången, men i årets allsvenska har storklubbarna figurerat som bottenlag. Göteborg har endast lyckats knipa två vinster på tio matcher och AIK återfinns på nedflyttningsplats.

På torsdagskvällen möts de båda lagen på Gamla Ullevi och naturligtvis är psykningarna i full gång. Göteborgs-målvakten Kim Christensen sågar AIK och deras sätt att hantera Tomi Maanojas tavlor.

- Det är oroväckande, ja, AIK är fega, säger Christensen enligt Expressen.

- Dulee Johnson är lite feg som pratar om sin målvakt som han gör. Det får de väl själv bestämma hur de vill göra, det känns som de inte har så bra stämning i truppen.

"Vi har ett mentalt övertag"

I de senaste fyra matcherna lagen emellan har AIK gått segrande ur striden, och nytillsatte tränaren Björn Wesström menar att Stockholmsklubben har ett övertag på Göteborg.

- Det blir ett jättekrig om vem som ska ta initiativet i matchen. Men vi har ett mentalt övertag på dem, säger Wesström och fortsätter:

- Göteborg har också visat en tydlig frustration mot oss tidigare. Både Bjarnason och Thomas Olsson sparkade ner Ortiz det första som hände i supercupfinalen. De verkar ha en inneboende aggression.

Djordjic lägger över pressen på IFK

Även AIK-stjärnan Bojan Djordjic är inne på samma spår som Wesström och förklarar att IFK har pressen på sig.

- Vi har bra minnen därifrån och det är väldigt mycket viktigare för oss att matchen spelas där än på Råsunda. Det är trots allt de som har pressen på sig nu, säger han.

Men ska man tro Kim Christensen har hans Göteborg bäst utgångsläge.

- Vi var bättre senast i supercupen. Vi har alla möjligheter att slå dem, säger målvakten.

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.