Stockholm

Ny dundermiss av Maanoja – då rasade AIK ihop

1 av 2
. Foto: Scanpix/AP
2 av 2
. Foto: Scanpix/AP

Krisen är total i AIK. Efter en förnedrande 0-4-förlust borta mot IFK Göteborg ligger de regerande mästarna nu allra sist i allsvenskan.– Jag är helt tom, säger AIK-tränaren Björn Wesström.


Läs mer

GÖTEBORG. AIK:s mardrömssäsong fortsätter. Efter derbytorsken mot ärkerivalen Djurgården blev det på torsdagskvällen en ny tung förlust för Solnalaget.

I krismötet med IFK Göteborg förlorade man med hela 0-4, vilket innebär att man nu är nere på jumboplatsen.

– Vi får inte alls till det. Våran form i första gör att de får ett visst övertag. Vi försöker ändra det till andra halvlek, men det blir ännu sämre egentligen. Jag är helt tom, säger AIK-tränaren Björn Wesström till Canal Plus.

Den så kritiserade målvakten Tomi Maanoja bjöd på Blåvitts 1-0-mål i den 37:e minuten. Hemmalagets Sebastian Eriksson tappade en boll i AIK:s straffområde och bortaförsvararen Per Karlsson kom för att täcka bollen till Maanoja. Men den finländske målvakten tvekade och hann inte dit. Bollen studsade istället ut till Pär Ericsson som passade till Thomas Olsson, som i sin tur bara behövde rulla in bollen i öppet mål.

Bara minuter in i den andra halvleken gjorde samme Olsson 2-0, innan Robin Söder utökade till 3-0 åtta minuter senare. Elmar Bjarnason fastställde sedan slutresultatet till förkrossande 4-0.

AIK:s insats var under all kritik, men Wesström tar på sig förlusten.

– Jag är extremt ledsen och besviken. Jag ber om ursäkt för vår insats. Det är helt och hållet mitt ansvar, säger han.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.