Onsdag 21 Apr
Stockholm

AIK:s provspelare: "Är en bra målskytt"

AIK gör allt för att vända på den negativa trenden. Honduranen Jerry Bengtson, 23 provtränare i dag med klubben – och förhoppningen är att anfallaren ska få igång lagets målskytte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KARLBERG. AIK har stora problem både defensivt och offensivt. Efter en fiaskostart ligger man näst sist i allsvenskan med en match kvar innan sommaruppehållet.

Nu gör klubben allt för att jobba sig ur bottenstriden. Och en första lösning kan heta Jerry Bengtson.

Den 23-årige anfallaren vara nära att hamna i Örebro i veckan, men ÖSK drog sig ur affären då de ansåg att han var för dyr.

Istället provspelar nu Bengtson, som tillhör CDS Vida i den honduranska ligan, med de regerande mästarna.

– Jag är en bra målskytt, framförallt med huvudet. Finns det ett möjlighet så trycker jag in den. Men jag har bra tryck i skotten utanför boxen också, säger Bengtson till eurosport.se.

Solnaklubbens tränare, tillika sportchef, Björn Wesström gillade vad han såg under det första träningspasset på lördagen.

– Det såg bra ut när han väl hade bollen, men det hade han inte så ofta. Det var bra. Jag förväntar mig inte att han ska göra alla målen på träningen direkt.

Efter att Tomi Maanoja underpresterat rejält är även en målvakt på provspel. Ivan Turina, före detta kroatisk landslagsmålvakt, kommer att träna med laget i sex dagar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela