1 av 7
- Foto: Joakim Hall
2 av 7
- Foto: Joakim Hall
3 av 7
- Foto: Joakim Hall
4 av 7
- Foto: Joakim Hall
5 av 7
6 av 7
- Foto: Joakim Hall
7 av 7
- Foto: Joakim Hall

Tjernström försvarar Maanoja

Tomi Maanoja har fått utstå oerhört mycket kritik för sitt slapphänta agerande i AIK. Men nu kommer lagkaptenen Daniel Tjernström delvis till hans försvar. - Största problemet är det offensiva spelet, säger ”Tjerna”.


Största besvikelsen i allsvenskan hittills i år är givetvis AIK. De ligger i botten av allsvenskan, detta året efter man plockade hem både ligan och Svenska cupen, och alldeles innan allsvenskan startade även vann jippot Supercupen. Nästjumbon visar hopplös form och fansen är förstås frustrerade.

– Vi fick en väldigt dålig start och sen har det fortsatt. Vi har spelat långt under vår kapacitet, säger mittfältaren Daniel Tjernström till Fotbollsverige.

Mest kritik har den inlånade mittfältaren/anfallaren Sebastian Eguren fått, tillsammans med den finske målvakten Tomi Maanoja. Den senare har sågats både från de egna fansen och från medspelare. De två senaste bortamatcherna, mot IFK Göteborg och Elfsborg, har båda slutar 0-4.

– Största problemet är det offensiva spelet. Vi har gjort väldigt lite mål, och det måste man göra för att vinna matcher, säger dock ”Tjerna”.

– Det viktigaste är att få igång offensiven. Då menar jag inte bara våra forwardars, utan hela laget, fortsätter lagkaptenen.

AIK tappade inför säsongen stjärnor som Jos Hooiveld och Ivan Obolo, vilket har påverkat Solna-lagets prestationer avsevärt. Tjernström vill dock inte skylla de uteblivna segrarna på spelarförlusterna.

– I grund och botten tycker jag att vi har ett bra lag. Vi tappade några viktiga spelare, men de flesta var med förra året. Vi vet att vi kan mycket bättre, det gäller bara att plocka fram det. Det är lättare sagt än gjort, men jag tror att vi kan lyckas.

Tjernström kan inte svara på om det krävs förstärkningar i sommar, något som dock lär hända oavsett vad.

– Jag är inte rätt man att svara på det. Men det är mycket möjligt att det kommer in nytt folk.

Just nu testar AIK den kroatiske landslagsmeriterade målvakten Ivan Turina samt den honduranske anfallaren Jerry Bengtson som varit VM-aktuell. Framför allt Turina har sett mycket bra ut på helgens träningar ute på Karlberg.

I dag, måndag, tar AIK emot Åtvidaberg. Storpublik väntas till Råsunda sedan man kraftigt sänkt biljettpriserna i en kampanj.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!