1 av 2
- Foto: Joakim Hall
2 av 2
- Foto: Scanpix

Bråkstake ska lyfta AIK

Kroatiske målvakten Ivan Turina, som haft en turbulent tid i Dinamo Zagreb, är på vippen att skriva på för AIK.- Ivan sparkades för att han har en stor käft , säger en kroatisk reporter.


STOCKHOLM. AIK:s förstaval mellan stolparna, Tomi Maanoja, har kritiserats rejält under vårsäsongen efter tabbarna som lett till flertalet förluster och poängtapp. Men nu kan Stockholmslaget ha hittat en ersättare.

Kroaten Ivan Turina, 29, väntas skriva på i dag och blir i så fall AIK:s första nyförvärv under sommaren.

- Jag åker hem på fredag, då hoppas jag och min agent ha allt klart, säger han till Aftonbladet.

Men Turina har en jobbig tid bakom sig. För tre år sedan tvingades han bort från moderklubben Dinamo Zagreb på grund av massor med bråk. Bland annat ska Turina ha kritiserat klubbens president offentligt.

- Han sparkades. Vi har en galen chef som är rena Napoleon. Han heter Zdravko Mamic och tål ingen kritik. Ivan gick ut och sa konstiga saker om honom, det var slutet för honom i Dinamo, säger en kroatisk källa.

Även om Ivan Turina testade på spel i både Grekland och Polen gjorde han ingen succé, och han tillhör återigen Dinamo Zagreb. Men om den kroatiske målvakten, som har en landskamp på meritlistan, får sin vilja igenom spelar han för AIK till hösten.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!