Turina är klar för de regerande mästarna.
Turina är klar för de regerande mästarna. - Foto: SCANPIX/AP

Turina klar för AIK

AIK har haft sommarvila i en natt när den första värvningen presenteras. Inte oväntat har den kroatiske jättemålvakten Ivan Turina blivit klar och skrivit på för 3,5 år med den regerande svenska mästaren. – Det är en rejäl pjäs, beskriver sportchefen tillika tränaren Björn Wesström för Fotbollsverige.se.


STOCKHOLM. Efter att ha tränat med klubben en tid har nu den 29-årige målvakten skrivit på för AIK. Redan under gårdagen ryktades det om på sina håll att Ivan Turina var helt klar, något som Björn Wesström bestämt dementerade efter AIK:s cupseger mot Öster på tisdagskvällen.

Spelklar 7 juli

Nu är alla papper påskrivna och Turina kommer på fri transfer efter att hans avtal med kroatiska NK Dynamo Zagreb löper ut och han ansluter till AIK den 7 juli i sommar för att spetsa till konkurrensen på målvaktssidan.

– En målvakt på 1,98 och som väger närmare hundra kilo, så det är en rejäl pjäs. Han har karisma och utstrålning och erfarenhet från europeiskt spel. Han har ett bra CV och en bra kroppskonstitution, sa Wesström.

Turina har bland annat hunnit med att spela en A-landskamp och utsetts till Kroatiens bästa målvakt (2007) så här långt under karriären och har fina meriter från både Champions League- och UEFA Cup-spel med Dynamo Zagreb, laget han dessutom vunnit ligan med vid tre tillfällen.

Fotbollsverige.se

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!