Alex Miller tar över AIK.
Alex Miller tar över AIK. - Foto: BILDBYRÅN

Förre Liverpool-tränaren klar för AIK

AIK har hittat Mikael Stahres ersättare: Den förre Liverpool-tränaren, Alex Miller.- Jag ser fram emot att lyfta klubben ytterligare ett snäpp tillsammans med Björn Wesström och de andra i ledningen, säger Alex Miller till klubbens hemsida.


SOLNA. AIK har gjort klart med Alex Miller. Skotten ersätter därmed den förre sportchefen Björn Wesström, som tog över efter att Mikael Stahre hoppat av.

Det är en minst sagt meriterad ersättare som AIK har hittat. Den 60-årige skotten kommer senast från japanska JEF United Fotball Club, men har tidigare arbetat i den engelska storklubben Liverpool som både assisterande tränare och chefsscout under åren 1999-2008.

- AIK är en stor klubb med många och hängivna supportrar. Jag delar också AIK:s filosofi att spela fotboll – inte sparka fotboll, och strategin att vara en klubb där ambitiösa spelare kan utvecklas. Jag ser fram emot att lyfta klubben ytterligare ett snäpp tillsammans med Björn Wesström och de andra i ledningen, säger Alex Miller till klubbens hemsida.

Miller har även varit manager för skotska Aberdeen och coach för engelska Coventry City.

"Fantastisk möjlighet för AIK"

AIK är naturligtvis otroligt nöjda med nyförvärvet och hoppas att Miller kan vända på lagets negativa trend.

- Att få möjligheten att arbeta tillsammans med en så här meriterad tränare som dessutom delar AIK:s strategi och värderingar är en fantastisk möjlighet för AIK Fotboll och för sportledningen i klubben. Miller kommer att kunna utbilda och utveckla våra tränare och ledare och bidra till truppens och klubbens utveckling på ett sätt som stödjer vår långsiktiga satsning, säger Thomas Lyth, styrelseledamot i AIK Fotboll AB.

Ny sportchef

Björn Wesström får inte sin gamla roll. I stället ska han assistera Miller och det blir Jens Andersson som tar över som sportchef.

- Jag är glad över att vara en del av AIK:s långsiktiga strategi. Vi har redan ett mycket bra ledarteam som nu får ytterligare en erfarenhet genom att arbeta med en internationellt meriterad tränare, säger den nye sportchefen Jens Andersson.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!