Alex Miller (t.h) talar ut om anklagelserna.
Alex Miller (t.h) talar ut om anklagelserna. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Miller: ”Jag låter inte en spelare utnyttja mig”

Alex Miller blev anklagad för att ha kört bort Bojan Djordjic och Martin Mutumba från klubben. Under dagen kom svaret.– Jag låter inte en spelare utnyttja mig för att få stöd, säger Miller.


STOCKHOLM. Kaoset kring AIK fortsätter. I måndags meddelade AIK att de hade sålt Bojan Djordjic och Martin Mutumba till den ungerska klubben Videoton. Båda spelarna hävdade att de ville stanna i klubben men tvingades bort av den nye tränaren Alex Miller. I dag svarade den nye tränaren.

– Förra onsdagen blev jag informerad att vi hade fått ett bud på båda spelarna. Jag pratade med folk runt A-truppen som hade inside information om båda spelarnas kvalitéer och frågade, ska vi sälja eller behålla? Svaret blev; sälja. Jag lyssnade på deras råd och bad sportchefen att genomföra affären, säger Miller till AIK Media.

– Vi tränade på torsdagen och sedan såg jag inte spelarna på två dagar. Före träningen på söndagseftermiddagen pratade jag med båda spelarna och ställde två frågor. Första frågan var om de hade fått erbjudande från en europeisk toppklubb och de svarade ja. Nästa fråga var om de tänkte ta erbjudandet och de svarade ja. Därmed var mötet avslutat.

Miller, som har blivit anklagad för att vara en lögnare, är irriterad på anklagelserna.

– Jag fattar inte vad det här om ”brist på respekt” kommer ifrån. Varför tränade inte spelarna på söndag? Efter mötet sa de till fysioterapeuten att de kände sig trötta, men alla spelare kände sig trötta eftersom vi ändrat träningsprogrammet. Vid tidpunkten för mötet hade båda spelarna redan gjort klart med nya kontrakt. Om de vill visa respekt och inte vill lämna klubben, varför har de då redan skrivit på för ett annat lag?, säger han och fortsätter:

– Jag låter inte en spelare utnyttja mig för att få stöd. När han säger ”jag ville inte lämna, jag blev utkastad”, så är det inte sant.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!