Torsdag 27 Jan
Stockholm

Klart: Här är Djurgårdens nya arena

Här är Djurgårdens nya superarena.
1 av 2
Här är Djurgårdens nya superarena. Foto: DIF.SE
Stockholms Stadion, som inte enbart används i fotbollssammanhang, kommer sluta att vara Djurgårdens hemmarena.
2 av 2
Stockholms Stadion, som inte enbart används i fotbollssammanhang, kommer sluta att vara Djurgårdens hemmarena. Foto: Jack Mikrut/SCANPIX

Djurgården får äntligen sin vilja igenom. 2011 kommer det första spadtaget till klubbens nya superarena att tas. Det avslöjade klubben i dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Då var det klart. Efter flera år av diskussioner och avslag så kommer Djurgården Fotboll äntligen att få bygga sin nya arena. Endast några få formella beslut väntar på att fattas innan bygget kan påbörjas.

På en presskonferens i dag meddelades det att Djurgårdens IF har fått tillåtelse att börja bygga på norra Djurgården, där Östermalms IP ligger. Går allting bra och enligt planerna kommer bygget att påbörjas redan 2011 och stå klart 2014.

DIF står för finansieringen

Enligt Djurgården kommer klubben stå för finansieringen av projektet helt ensamma. Det kommer därmed inte kosta skattebetalarna någonting.

– Genom att finansieringen börjar falla på plats vet vi att själva arenan inte kommer att kosta stockholmarna något. Det är ett viktigt besked som vi vet att politikerna i staden efterfrågat. De behöver bara upplåta marken för bygget. Tack vare finansieringen hyser vi nu gott hopp om att nå en positiv överenskommelse med staden.  Vid presentation för Kungliga Djurgårdens Förvaltning har meddelats att de inte kommer att motsätta sig byggandet av arenan, säger DIF:s ordförande Tommy Jacobson till klubbens arena.

Skisserna på den nya arenan visar att det kommer att få plats med 18 000 åskådare, varav 16 000 av dem kommer att vara sittplatser.

Värt att notera är att arenan inte bara kommer att användas till seniorfotboll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Helaustralisk dubbelfinal efter skrällen

Publicerades: 1 timme sedan

Kina uppmanar USA att "sluta lägga sig i" OS

Publicerades: 2 timmar sedan

IOK träffar försvunna tennisspelaren under OS

Publicerades: 2 timmar sedan

Experten om OS-risken: "Kan bli en sorg"

Publicerades: idag 05:35

Ishockey-NHL

Publicerades: idag 05:00

Markström höll nollan i Calgarys rekordmatch

Publicerades: idag 05:00