- Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Misstagen fällde Malmö FF

De kom till Råsunda som storfavoriter och som ligatvåa. Men två grova misstag förstörde snabbt Malmö FF:s förhoppningar om att knipa alla tre poäng mot AIK.- Det är bara att be om ursäkt, säger den besvikne MFF-målvakten Johan Dahlin, som låg bakom båda baklängesmålen, till Nyheter24.


SOLNA. De hade spelat fantastiskt bra under stora delar av vårsäsongen. Men den allsvenska omstarten borta mot AIK blev knappast såsom guldjagande Malmö FF hade förväntat sig.

Skåneklubben fick en mardrömsstart på matchen. Redan efter tio sekunder hade den första smällen kommit. 18-åringen Pontus Engblom snappade upp bollen sedan mittbacken Pontus Jansson slarvat rejält. Anfallaren avancerade mot mål och föll sedan väldigt lätt efter en situation med den utrusande målvakten Johan Dahlin. Domaren tvekade inte och pekade genast mot straffpunkten. En straff om Kenny Pavey iskallt förvältade.

- Jag tycker inte att det är rätt bedömt, säger målvakten Dahlin till Nyheter24, och menar att straffen var oerhört billig.

- Det var kontakt. Men samtidigt får han den tiden han ska ha för att avsluta. Jag kan inte bara försvinna heller, fortsätter han.

Bjudning säkrade segern

Det blev inte mycket bättre för gästerna efter det snabba målet. Med luften utslagen redan efter första minuten hade de inte mycket att säga till om i de resterande 89 minuterna. I stället kunde den hårt kritiserade brassen Antonio Flavio uttöka till 2-0 fem minuter innan halvtid efter ytterligare en rejäl bjudning.

Återigen var det målvakten Dahlin som spelade en huvudroll. Den landslagsmeriterade 23-åringen sprang långt ut för att rensa en till synes ofarlig situation. Men rensningen hamnade inte bättre än hos Flavios fötter, som utan problem kunde sätta bollen i mål.

Desto bättre blev det inte heller när den osynlige Edward Ofere till slut blev synlig. Först försökte nigerianen slå in en boll med handen. Den 24-årige anfallaren blev naturligtvis utvisad. Minuterna senare kom nästa gula kort, då han kom in alldeles för farligt med dobbarna mot AIK-målvakten. Det röda kortet var lika självklar som AIK:s seger, som äntligen kan ha kommit igång med sitt spel.

- Ett idiotiskt gult kort och sedan utvisningen också, suckar MFF-tränaren Roland Nilsson på den efterföljande presskonferensen.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.