Söndag 5 Dec
Stockholm

Wesström: ”Mjällbys kollektiv är en styrka”

Wesström vill inte se Mjällby som favoriter.
1 av 2
Wesström vill inte se Mjällby som favoriter. Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
2 av 2

AIK, som i dag åker till Sölvesborg för att ta sig an Mjällby, har stor respekt för deras kollektiv.– Mjällby har ett lag som har fler allsvenska matcher än vad vi har i bagaget, säger AIK:s assisterande tränare Björn Wesström till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SÖLVESBORG. Efter att AIK förlorade mot Malmö ligger de fortfarande näst sist i allsvenskan. I dag reser de till Sölvesborg för att ta sig an succélaget Mjällby. Segerreceptet i dag är att få igång offensiven som har sviktat de senaste matcherna.

– Att komma upp några nivåer offensivt mot vad vi klarade då (mot Malmö). Vi försvarade oss bra, men skapa inte några målchanser, Björn Wesström till Nyheter24.

Att AIK har ett tajtare spelschema än Mjällby, med tanke på Champions League-kvalet, stör inte fjolårets mästarlag nämnvärt.

– I grund och botten är det positivt (att spela matcher), men samtidigt gäller det att ha fräscha spelare på planen, säger Wesström som vet vad som är Mjällbys styrka:

– De har ett bra lag och att se dem som nykomlingar är kraftigt felaktigt. Mjällby har ett lag som har fler allsvenska matcher än vad vi har i bagaget. På så sätt är deras kollektiv en styrka. Sedan har de individuella egenskaper som (Markus) Ekenberg och många andra bra spelare.

”AIK:s matchande har ingen betydelse”

Mjällby har inlett omstarten med att ta en poäng på de två matcher. Sölvesborgslaget har vilat i en vecka medan AIK spelade Champions League-kval i onsdags. Det kommer inte spela någon roll för hemmalaget.

– Nej, det har ingen betydelse utan de har en match mot Rosenborg som de har spelat. Det spelar ingen större roll i dagens möte, säger Tobias Grahn till Nyheter24.

I dagens match hoppas ligafyran att ha marginalerna på sin sida.

– Det krävs 100-procentigt arbete, disciplin och organisation. Det är nyckelorden, och sedan ska man ha marginalerna på sin sida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela