Spelarfacket ska titta närmare på Atta-fallet.
Spelarfacket ska titta närmare på Atta-fallet. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Facket kritiska mot AIK: ”Kan vara kontraktsbrott”

Walid Atta har blivit avstängd resten av säsongen. Nu ska spelarfacket titta närmare på petningen.– Det kan vara ett kontraktsbrott, säger spelarföreningens rådgivare Magnus Erlingmark.


SOLNA. Walid Atta, 23, sitter på ett utgående kontrakt och fick tidigare i dag sin bil sönderslagen. Efter det fick han vet att han inte kommer att få spela några mer matcher i AIK den här säsongen, trots att han har flera månader kvar på sitt kontrakt.

– Han inte uttagningsbar just nu. Vi satsar i första hand på de spelare som vill spela kvar i AIK, säger ordförande Mats Gustavsson till klubbens hemsida.

Spelarfacket tycker inte att Solnaklubben kan göra så. Nu tänker de vända sig emot de regerande mästarna och testa fallet rättsligt.

– Det är helt oförståeligt egentligen. Man skriver ett avtal på ett visst antal år och så får spelaren inte möjlighet att spela ut sitt avtal. Det kan vara ett kontraktsbrott, säger Erlingmark, till Fotbollskanalen, och fortsätter:

– Det har inte kommit så långt ännu men vi hoppas att få testa det någon gång.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.