Engelsmannen har blivit en publikfavorit genom sitt hårda-...
1 av 3
Engelsmannen har blivit en publikfavorit genom sitt hårda-... - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
...och uppoffrande spel.
2 av 3
...och uppoffrande spel. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Pavey hyllar AIK:s supportrar, "fansen är alltid med oss" säger han till Nyheter24.
3 av 3
Pavey hyllar AIK:s supportrar, "fansen är alltid med oss" säger han till Nyheter24. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX

Pavey: "Fansen är alltid med oss"

Kenny Pavey är nu inne på sin femte säsong i AIK och har lärt sig hantera pressen som finns i Solnaklubben. – Alla vet om att det är hård press att spela i AIK. Man måste prestera, berättar han för Nyheter24 inför kvällens match mot Örebro.


SOLNA. Med sitt uppoffrande och hårda spel har Kenny Pavey under flera säsonger varit en publikfavorit för supportrarna på Råsundas norra läktare. De senaste veckorna har dock publikskandalerna avlöst varandra med hot mot både egna spelare och motståndare.

Pavey medger att pressen som finns på spelarna i AIK är stor och att det, som nu, kan vara svårt att spela i AIK i motgång.

– Alla vet om att det är hård press att spela i AIK. Man måste prestera och hantera den individuellt. Vissa klarar inte av att spela för AIK av den anledningen. Som förra året när vi vann ligan, då var det enormt mycket press, men på ett helt annat sätt, berättar han för Nyheter24.

AIK möter i kväll Örebro på bortaplan och Pavey vet att supportarna kommer finnas på plats även fast det är bortamatch.

– Det är en av sakerna som jag verkligen tycker om med AIK. Om vi så spelar i Luxemburg eller i Norge så finns dem alltid med oss. Alltid.

– Vi spelare måste fortsätta göra vårt jobb på planen och inte fokusera på annat runt omkring. Vi har nu två raka segrar i ryggen.

Kenny, du fyller år i dag, hur vill du fira födelsedagen?

– Med tre poäng. Det vore den bästa presenten jag kan få.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.