IFK Göteborg vann på Råsunda.
IFK Göteborg vann på Råsunda. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Blåvitt vann – efter målvaktstabbe

IFK Göteborg vann mot AIK efter att Ivan Turina gjort en tavla som ordnade segern åt Göteborgslaget.

STOCKHOLM. IFK Göteborg fick en riktig drömstart på matchen när Elmar Bjarnasson gjorde 1-0 redan efter sju minuters spel. Bara minuter senare blåstes matchen av efter att det regnat in olika saker på planen. AIK-fansen reagerade efter att linjedomaren Daniel Wärnmark ansåg att en boll var ute.

Efter uppehållet tog AIK över matchen och var det laget som höll i taktpinnen. De lyckades dock inte skapa de riktigt heta målchanserna. I matchminut 78 ordnade Nicklas Bärkroth segern. Inhopparen tog sig förbi sin försvarare och sköt ett skott som Ivan Turina släppte in mellan benen. En boll som den långe målvakten borde ha tagit.

AIK tröstmålade dock genom Mohamed Bangura i slutskedet av matchen.