Måndag 19 Apr
Stockholm

Disciplinnämnden bötfäller AIK - inte SvFF

Black Army under matchen mot IFK Göteborg.
Black Army under matchen mot IFK Göteborg. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Nyheter24 har tidigare exponerat problemet som existerar i det Svenska Fotbollförbundet, där bland annat det inte existerar ett granskande organ - nu visar det sig att reglementet inte tillåter förbundet att straffa sig själva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Under matchen mellan AIK och Göteborg, ska en Gnagetsupporter kastat in en halstablett mot en av domarna. Svenska fotbollförbundets disiplinämnd straffar AIK med böter och supportern har nu tillträdesförbud - men tabletten kastades från en läktare SvFF var ansvarig för - men förbundet väljer att inte straffa sig själva.

SvFF väljer istället att skänka ett tolkat bötesstraff till välgörenhet. Men det absurda i situationen är att fotbollsförbundet inte sett över sitt eget reglemente.

Till Nyheter24 berättade Lars-Åke Lagrell att förbundet hade pengar att se över exempelvis agentverksamheten. Att de inte sett över vad reglerna för disciplinämnden säger angående att tillrättalägga sina egna arbetsgivare.

– Nu är jag inte så insatt i exakt vad som hänt, men det är jävligt sjukt att förbundet straffar AIK för något som hände på deras egen läktare, säger Joakim Hall, bloggare för Nyheter24 och AIK-supporter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela